Artsen waarschuwen mensen met overgewicht en corona-angst: ‘Ga niet crashdiëten’ 

Artsen waarschuwen voor de gevolgen van een crashdieet

Onlangs verscheen een opmerkelijke ontdekking in het nieuws. Namelijk 80 procent van de coronapatiënten op de Intensive Care kampt met overgewicht. Voor veel mensen een grote schok. Je zou hier namelijk uit kunnen concluderen dat mensen met overgewicht harder worden getroffen door het coronavirus. Of je nu plotseling moet beginnen aan een crashdieet? Artsen raden het ten strengste af.

Overgewicht en het coronavirus

“We zien echt schrikbarende getallen van mensen met ernstig overgewicht die op de IC belanden”, legt internist Liesbeth van Rossum uit aan NOS Radio 1 Journaal. Dit heeft hoogstwaarschijnlijk te maken met het aangetaste immuunsysteem van de patiënten met overgewicht. Maar of je vanwege deze redenen plotseling aan een crashdieet moet beginnen? Nee, absoluut niet.

De kilo’s laten verdwijnen

Een crashdieet an sich is al geen goed idee. Je gaat tijdens zo’n dieet aanzienlijk minder eten, waardoor de kilo’s eraf vliegen. Door een crashdieet ontstaat er in de meeste gevallen een gebrek aan voedingsstoffen. Een aangetast immuunsysteem ligt hierdoor al gauw op de loer. “Met een crashdieet los je je obesitasprobleem niet op”, aldus van Rossum. De internist legt uit dat je in deze korte periode niet van overgewicht af kunt komen. Van Rossum raadt daarom mensen met overgewicht aan om een besmetting van het coronavirus te voorkomen.

Lees ook: Waarom hebben we Bridget Maasland al weken niet meer in RTL Boulevard gezien?

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash