Dit is de belangrijkste plek om in te smeren, maar veel mensen vergeten het

Deze plek in het gezicht vergeten veel mensen

Van een lekker mei-zonnetje is op dit moment nog weinig sprake, maar we zijn er zeker van dat de zon binnenkort meer van zich laat zien. Op zo’n moment is zonnebrand smeren belangrijk, maar veel mensen die braaf zonnebrand aanbrengen op hun gezicht vergeten toch een essentiële plek te voorzien van een laagje zonnebrand. 

Smeren maar!

Haarlijn en oren

Je gezicht lijkt niet eens zo’n heel groot oppervlak te zijn wanneer het aankomt op insmeren, maar veel mensen vergeten toch bepaalde plekken in te smeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van je haarlijn of je oren? Echter, er is nóg een plek die we met z’n alleen collectief vergeten in te smeren, namelijk je oogleden.

Onderzoek

Onderzoek dat gepubliceerd werd in the British Journal of Ophthalmology stelt dat in 5 tot 10 procent van de gevallen huidkanker op de oogleden voorkomt. Nogal een percentage dus! Een ander onderzoek weet dat veel mensen vergeten om de oogleden in te smeren en dat terwijl de huid daar zo dun is.

Aanbrengen

Wie weleens shampoo of make-up in de ogen heeft gekregen, weet dat dat erg kan prikken. Sommige mensen geven daarom aan dat ze het eng vinden om zonnebrand zo dicht bij de ogen aan te brengen, maar volgens de Skin Cancer Foundation kun (en zou!) je zonnebrand gewoon zo dichtbij de ogen kunnen aanbrengen.

Lees ook: Zo heelt je huid sneller als je bent verbrand

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Pure Wow | Beeld: Pexels