Belgische wetenschappers denken de perfecte vervanger van suiker gevonden te hebben. Ontdek om welke stof het gaat!

Belgische wetenschappers hebben een perfect alternatief voor suiker ontdekt

Er is hoop voor mensen die proberen om de hoeveelheid suiker die ze binnen krijgen drastisch te verminderen. Belgische wetenschappers menen nu namelijk de ideale vervanger voor suiker gevonden te hebben, dat meldt RTL Z op hun website.

Hoe zit dat dan precies? Het draait allemaal om de suikermolecuul kojibiose. Volgens de Belgische wetenschappers van de Universiteit van Gent vormt deze op termijn een uitstekend alternatief voor suiker. Waar komt die alternatieve suikermolecuul dan vandaan? Hij zit nu al in kleine hoeveelheden in Japanse rijstwijn, maar om het suikermolecuul er vervolgens uit te halen is behoorlijk wat inspanning nodig.

En het bleek niet alleen flink wat inspanning te kosten, het kostte ook nog eens ontzettend veel geld. Om 1 kg kojibiose te kunnen verzamelen was maar liefst 1 miljoen euro nodig! Hoe bedoel je een potentieel alternatief voor suiker? Dat klinkt als een bizar duur alternatief toch? Niet helemaal waar, lees meer over het alternatief voor suiker op de volgende pagina.


Pagina 1/2