Hiermee voorkom je blaren tijdens een wandeltocht en je hebt het al in huis

Blaren zijn verleden tijd!

Als je gek bent op wandelen, zijn blaren je geen onbekend fenomeen. Het is echter alles behalve comfortabel en je wilt ze dus ook het liefste voorkomen. Gelukkig is het helemaal niet zo moeilijk om ze te voorkomen als je deze tips in je hoofd houdt. Komt dit voor jou te laat? Als je wil weten of je een blaar wel of niet moet doorbrikken verwijzen we je graag door naar dit artikel

Voor de mensen zonder blaren is dit een uitkomst!

Deodorant

De truc tegen blaren is veel makkelijker dan je zou denken. Het vergt geen gekke sokken of pleisters, maar enkel datgene wat je waarschijnlijk al in je tas hebt zitten, namelijk: deodorant. Kies dan wel voor de versie die werkt als een anti-transpirant. Hier zitten namelijk aluminiumzouten in en die zorgen op hun beurt weer dat je geen zweetvoeten krijgt. Vochtige, natte voeten zijn namelijk vele malen vatbaarder voor blaren.

Droge voeten

Door je voeten in te sprayen met je deodorant blokkeer je de zweetklieren en daardoor zweet je beduidend minder. Hierdoor zul je minder snel blaren ontwikkelen én blijven je schoenen frisser. Win-win! Spray je deodorant voortaan dus niet alleen onder je oksels, maar vergeet ook vooral je voeten niet. Het resultaat zal je verbazen.

Lees ook: Dít is waarom iedereen tegenwoordig fanatiek aan het wandelen is, jij gaat het ook doen!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: pxhere