Dit doet het blauwe licht van je telefoon dus echt met je gezondheid

telefoon

Het is slechter voor je dan je misschien dacht

We doen soms net of het niet zo is, maar we weten allemaal wel dat we niet vlak voor het slapengaan naar het scherm van onze telefoon moeten staren. Dat is gewoon niet goed voor je. Wat de meesten echter niet weten is hoe slecht het licht van je telefoon echt is voor je gezondheid.

Misschien je telefoon maar wat vaker wegleggen?

Vermoeiend

Even een WhatsAppje beantwoorden, een filmpje kijken of door je Facebooktijdlijn scrollen. We doen ontzettend veel met onze mobiele telefoon. Alleen dit vraagt wel veel van je ogen. Je ogen kunnen geïrriteerd raken, droog worden of vermoeid raken. “Sommigen van ons gebruiken hun mobiel wel negen uur per dag. De spieren in je ogen moeten zich de hele tijd concentreren op dat schermpje en dat kan vermoeiend zijn”, vertelt dr. Christopher Starr, professor oogheelkunde aan Weil Cornell Medical College, aan TipHero.

Oogschade

Niet alleen is het gebruik van je mobiel vermoeiend voor je ogen, het kan ook blijvende schade aanrichten aan je ogen, aldus recent onderzoek uitgevoerd aan The University of Toledo. Het onderzoek werd gepubliceerd in the Journal Scientific Reports en hierin stond dat het licht van smartphones en tablets de cellulaire structuur in je ogen kan veranderen, waardoor je sneller blind kunt worden.

Lees ook: Heb jij deze app op je telefoon? Verwijder hem dan direct

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tip Hero | Beeld: Pexels