Deze maand is het ‘blauwe maan’: wat betekent dat precies?

Dit is volgens de astrologie de invloed van de blauwe maan op jouw sterrenbeeld

Een ‘supermaan’ of een ‘bloedmaan’, daar heb je misschien wel van gehoord, of je hebt het fenomeen met je eigen ogen bewonderd. Maar was je al bekend met de blauwe maan? In oktober 2020 maken we er weer een mee. En volgens astrologen kan dat ook een bepaalde invloed op je hebben…

Blauwe maan

Waar dat ‘blauw’ vandaan komt, is niet helemaal duidelijk. De maan kleurt tijdens een blauwe maan namelijk net zo gewoontjes als normaal. De term betekent eigenlijk dat er in één maand twee volle manen te zien zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval in oktober 2020: zowel op 1 oktober als op 31 oktober staat er een volle maan aan de hemel. Dit bijzondere verschijnsel komt slechts eens in de ruim 2,5 jaar voor.

Spirituele betekenis

Wetenschappelijk gezien is een blauwe maan dus een bijzonder verschijnsel. Daarnaast kleeft er ook een spirituele betekenis aan vast – niet zo gek als je bedenkt dat veel mensen naar hun sterrenbeeld of naar de verschillende maanfasen kijken om meer over zichzelf te weten te komen. Een blauwe maan werd vroeger ook wel een ‘valsspeel-maan’ genoemd, aldus de Volle Maan Kalender. Deze bijnaam is te danken aan het feit dat de volle maan eerder te zien is dan je zou verwachten op basis van de kalendermaanden. Hoewel ‘valsspelen’ misschien niet al te positief klinkt, is een blauwe maan dat volgens de astrologie wel. Zo zou je tijdens een blauwe maan meer kansen krijgen, waardoor je jouw dromen eerder waar kunt maken.

Blauwe maan en sterrenbeelden

Daarnaast heeft de blauwe maan volgens de astrologie ook een krachtige invloed op de sterrenbeelden. Deze speciale volle maan versterkt namelijk de eigenschappen van het sterrenbeeld waarin de maan die maand staat. Op 31 oktober 2020 staat de blauwe maan in het sterrenbeeld Stier, maar dit heeft voor alle tekenen gevolgen. Astrologe Heidi Rose Robbins zet ze bij Reader’s Digest op een rijtje:

Ram

De Ram is normaal gesproken erg ambitieus en carrièregericht, maar tijdens de blauwe maan is het een goede tijd om eens opnieuw naar al die doelen te kijken. “Deze volle maan kan je hele ritme omvergooien”, legt Robbins uit. “Waar liggen nu echt je prioriteiten? Zorg ervoor dat je meer tijd doorbrengt met datgene of diegene waarvan je echt houdt.”

Stier

Voor het sterrenbeeld Stier is de blauwe maan een goed moment om iets nieuws te ondernemen. Waar wil jij nu mee beginnen? Deze volle maan maakt het mogelijk om met een krachtige aanpak jouw werk de wereld in te brengen.

Tweelingen

Tweelingen staan bekend om hun creativiteit en nieuwsgierigheid. Deze eigenschappen worden flink versterkt door de blauwe maan, aldus Robbins: “Deze maan brengt je verbeelding op volle gang. Duik eens dieper in je dromen en doelen, en laat je creativiteit daarbij de weg banen.”

Kreeft

Een Kreeft heeft graag mensen om zich heen. De behoefte aan verbinding met anderen is nog sterker tijdens de blauwe maan. Een goed moment om weer contact te zoeken met oude vrienden. Verwaterde vriendschappen zouden zomaar weer tot bloei kunnen komen…

Leeuw

Rondom de blauwe maan voelt de Leeuw zich extra zelfverzekerd. Het is daarom het uitgelezen moment om aanpassingen door te voeren in je werk of privéleven. “Brainstorm. Verander. Heb de moed om te vernieuwen”, raadt Robbins Leeuwen aan tijdens de blauwe maan.

Maagd

Het meest georganiseerde sterrenbeeld is Maagd, met stip op nummer 1. Maar van Robbins mag al die controle over je leven tijdens de blauwe maan wel wat minder en kun je de teugels laten vieren: “Neem risico’s, durf te ontdekken. Tijdens deze blauwe maan voel je nog sterker de behoefte om je horizon te verbreden en iets nieuws te leren. Het hoeft niet perfect, begin er gewoon aan.”

Benieuwd naar wat de blauwe maan in petto heeft voor de overige sterrenbeelden? Lees dan verder op de volgende pagina!

Pagina 1/2