Deze brief door een moeder van een anorexiapatiënte gaat het internet over…. “Ze is er niet meer, het laat ons nooit meer los”

De moeder van Liselotte schreef een aangrijpende brief…

Toen de 14-jarige anorexiapatiënte Liselotte begin mei 2011 weigerde om nog te eten, verwees een vertrouwensarts het meisje door naar het UZ Gent.

Daar onderzocht een dokter-stagiair haar, die besloot om een sonde met vloeibare voeding te laten plaatsen. Die sonde belandde niet in de slokdarm, maar in de luchtpijp en kwam zelfs tot in de linkerlong. Hierdoor vulden de longen van de patiënte zich stilaan met voeding, in plaats van de maag. Liselotte kreeg geen lucht. Pas na een tijdspanne van 16 uur merkte iemand op dat het slecht ging met het meisje. Na een doodsstrijd van tien dagen overleed ze aan de gevolgen. Het ziekenhuis wijst alle aansprakelijkheid af, maar de ouders van Liselotte zijn het hier niet mee eens en willen erkenning voor wat er gebeurd is. De moeder van Liselotte schreef een ontzettend emotionele brief waarin het verdriet schrijnend naar voren komt, lees de brief op de volgende pagina.


Pagina 1/2