Zoveel calorieën verbrandt een vrouw minder als ze een stressvolle dag heeft

vrouw

Ontspanning is zo belangrijk!

Stress doet zowel lichamelijk als geestelijk veel met je. Zo kun je last krijgen van haarverlies, puistjes of een lager libido. Daarnaast kun je je sloom, vermoeid en teneergeslagen voelen. Ook kun je aankomen of afvallen als je veel last hebt van stress.

Zo zit het.

Stress

Iedereen gaat anders met stress om. Zo gaat de een een stuk minder eten en een ander gaat juist meer eten. Als de stress door je lijf giert, voel je je niet alleen rot, je stofwisseling werkt ook nog eens minder snel. Als jij iemand bent die juist meer gaat eten van stress, kun je snel aankomen. Op een stressvolle dag, ten opzichte van een ontspannen dag, verbrandt een vrouw 104 calorieën minder, zo weet Women’s Health Magazine. Stress zou de stofwisseling zo beïnvloeden dat het kan leiden tot een gewichtsverschil van vijf kilo per jaar.

Ontspannen

Als je veel last hebt van stress, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de stress wat te verminderen. Heb je veel stress op het werk? Maak elke dag in de pauze dan even een kleine wandeling. Zo kun je je hoofd even leeg maken. Ook helpt het om thuis niet te veel achter een scherm te zitten. Ononderbroken computergebruik kan zorgen voor slapeloosheid en stress. Werk je achter een scherm? Zorg dan dat je thuis minder achter een scherm zit. Zet bovendien je telefoon ook af en toe even uit. Hier kun je meer trucjes vinden om minder te piekeren en/of te stressen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Magazine, Flair Online | Beeld: Pexels