Zo check je binnen 1 seconde of je mondkapje goed werkt

mondkapje truc

Je voert dit trucje thuis gemakkelijk uit

Nu we sinds de versoepelende coronamaatregelen weer mogen reizen, schaffen veel Nederlanders een mondkapje aan. Mondkapjes zijn er in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Leuk, maar hoe weet je of jouw mondkapje – naast z’n leuke printje – ook echt functioneert? Met dit handige trucje kom je erachter. 

Mondkapjes tegen verspreiding

We zijn tegenwoordig verplicht een mondmasker te dragen in het openbaar vervoer. Dit doen we om het coronavirus niet verder te verspreiden. Om een nieuwe uitbraak te voorkomen is het belangrijk dat het mondkapje dat je draagt ook goed z’n werk doet.

Handig trucje

Aangezien veel mensen zich afvragen welke mondkapjes werken, deelt Natasha Mubeen Chida, assistent-professor geneeskunde aan het Johns Hopkins Medicine, op de website Well + Good een handig trucje. “Een goede test doe je door het masker op te zetten en vervolgens een kaars uit proberen te blazen”, legt Natasha uit. Als je de kaars niet zomaar uit kunt blazen, doet je mondkapje goed z’n werk. Dit betekent dat de lucht die je uitademt niet gemakkelijk door het mondkapje komt.

Disclaimer: aan de hand van deze test kan geen garantie worden gegeven dat het mondkapje 100 procent beschermd tegen COVID-19. 

Lees ook: 5 tips om te voorkomen dat je bril beslaat als je een mondkapje draagt

Bron: Well + Good | Beeld: Pexels