Een citroen naast je bed leggen? Als jij dit leest ga je het vanavond meteen doen!

citroen

Wij leggen voortaan elke avond een citroen naast ons bed

Dat citroenen voor veel meer dingen goed zijn dan alleen voor je drankje, dat wisten we al wel. De gele vruchten zitten bomvol vitamine C en werken dus erg goed tegen verkoudheden en andere kwaaltjes. Ook geeft het een heerlijke friszure smaak aan ons eten en drinken. Maar het naast je bed leggen van een citroen ook veel gezondheidsvoordelen kent, daar hadden we nog geen idee van! Dat wordt citroenen inslaan dus.

Ben je een echte bikkel? Dan eet je een citroen gewoon op.

Vitamineboost
Met citroen geef je jezelf een vitamineboost; in citroen zitten supergezonde fytonutriënten. Deze fytonutriënten gaan in je lichaam op zoek naar vrije radicalen die schade aanrichten. Ook helpt het drinken van een glas lauw water met citroensap in de ochtend de spijsvertering op gang én maakt citroen je huid van binnenuit mooi. Alleen maar voordelen van het zure sapje dus! Maar wist je dat het ook kan werken tegen depressies en angstaanvallen?

Antibacterieel

Het gele vitaminebommetje heeft een antibacteriële en antivirale werking door de enorme concentratie aan antioxidanten in de vorm van onder andere vitamine C. Daarom is citroen bij uitstek geschikt om te nuttigen als je last hebt van keelpijn. Je kunt een beetje citroensap door warm water roeren met een beetje honing. De honing smeert je zere keel, en de vitamine C in de citroen gaat bacteriën en bacillen tegen. Ook is citroen supergoed als je wilt afvallen. De vrucht bevat namelijk veel pectinevezels en deze zorgen voor een langdurig verzadigd gevoel en zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel in balans blijft. Dat betekent dat je minder snel lekkere trek krijgt! Ook stikt citroen van flavonoïden, een kleurstof die zorgt voor de kleur en smaak van groente en fruit. In 2012 is er in The American Journal of Clinical Nutrition een verslag verschenen van een onderzoek bij 1898 vrouwen waaruit blijkt dat een hogere consumptie van flavonoïden samenhangt met soepelere slagaderen en een lagere bloeddruk in de aorta.

We hebben je nu verteld waarom het goed is om citroen te nuttigen, maar waarom zou je er een naast je bed leggen? Lees het op de volgende pagina.

Pagina 1/2