6 kleine dingen die je kunt doen voor een betere nachtrust

nachtrust

Deze zaken bevorderen de nachtrust

Als kind leek het de grootste straf die je kon krijgen om naar bed gestuurd te worden, maar tegenwoordig weten we wel beter. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je je overdag fit voelt en het is daarmee geen overbodige luxe. Slaap je ’s nachts niet goed? Dan weet je hoe vervelend dit kan zijn. Gelukkig zijn er enkele kleine dingen die je kunt doen om ’s nachts beter te slapen.

Doornroosje kan hier nog een puntje aan zuigen.

Laat die kop koffie in de avond voor wat het is

Het kan zo lekker zijn om na het eten nog een kopje koffie te nemen, maar als je ’s avonds moeite hebt met in slaap vallen, kun je het bakkie troost beter niet nemen. We weten allemaal dat cafeïne je ’s nachts wakker kan houden. Ook als je altijd goed tegen koffie kon, kan het alsnog de boosdoener zijn. Naarmate je ouder wordt, krijgt je lichaam steeds meer moeite met het herstellen van cafeïne.

Neem eens een kopje kamillethee

Wetenschappers zijn er nog steeds niet over uit of kruidenthee nu echt de oplossing is voor slapeloosheid of niet. De een beweert van wel, de ander is hier nog niet zo van overtuigd. Desalniettemin kan het fijn zijn om voor het slapengaan even een rustig momentje te nemen met een kopje kamillethee, want je weet wat ze zeggen: baat het niet, dan schaadt het niet.

Eet meer magnesium

Verscheidene onderzoeken beweren dat er een link is tussen slecht kunnen slapen en een te lage magnesiuminname. Door voedsel te eten dat rijk is aan magnesium zou je ‘s avonds beter kunnen slapen. Enkele voorbeelden hiervan zijn amandelen, vis, kip, banaan en bladgroenten.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2