8 dingen waarvoor je uierzalf kunt gebruiken

Uierzalf

Uierzalf is een veelzijdig verzorgingsproduct

De naam zegt eigenlijk al waarvoor uierzalf wordt gebruikt. Jaren geleden werd uierzalf voornamelijk door boeren gebruikt om de uiers van hun melkkoeien te beschermen en verzorgen. Tegenwoordig staat de zalf ook bij veel mensen in de kast. We hebben voor je op een rijtje gezet waarvoor je dit verzorgingsmiddel allemaal kunt gebruiken:

1. Tegen blaren

Blaren kunnen behoorlijk wat roet in het eten gooien tijdens een lange wandeling of leuke citytrip. Smeer daarom voordat je de stevige stapper aantrekt om te wandelen wat uierzalf op je voeten. De uierzalf voorkomt het ontstaan van blaren. Overigens kan uierzalf ook verlichting bieden als je al een blaar hebt. Let wel op: als het zo heet is dat de mussen van het dak vallen, kun je beter geen uierzalf op je voeten smeren. Het vet in uierzalf kan zweetvoeten namelijk verergeren.

2. Laat je leren bank weer glanzen

Als je leren bank niet meer glanst, kun je dit verhelpen met wat uierzalf. Smeer je bank in met wat uierzalf en laat de crème even intrekken. Maak je bank daarna schoon met een katoenen doek en de bank glimt weer als nieuw.

3. Zachte huid

Als je erg last hebt van een droge huid, kun je elke dag een beetje uierzalf op je huid smeren. Binnen no-time heb je een zijdezachte huid.

4. Gezichtsreiniger

Zoals je vaseline kunt gebruiken om make-up van je gezicht te halen, geldt dat ook voor uierzalf. Doe een beetje zalf op een nat wattenschijfje en haal de make-up voorzichtig van je gezicht af. Werkt perfect!

Lees meer uierzalf-tips op de volgende pagina.

Pagina 1/2