Droom jij weleens dat je tanden uitvallen? Dít betekent het


Het heeft te maken met je onderbewustzijn

Je kunt het je niet altijd herinneren, maar iedereen droomt ’s nachts. De ene keer winnen we de loterij en de andere keer staan we in ons blootje in een volle kamer. Ook dromen sommigen weleens dat hun tanden uitvallen of dat ze los zitten. Heb jij dat laatste weleens gedroomd? Er is een verklaring voor…

Het is niet zo zeer een leuke verklaring.

Verschillende oorzaken

Wanneer je droomt, kunnen dingen levensecht aanvoelen. Heb je gedroomd dat je tanden uitvielen? Dan is het een enorme opluchting om erachter te komen dat het slechts een droom was. Ben je benieuwd wat die droom betekende? Er kunnen verschillende verklaringen voor zijn. Hieronder hebben we ze opgesomd.

Krachteloos

Je tanden staan in je droom vaak symbool voor kracht. Dat is ook niet zo gek aangezien je ze gebruikt om te bijten en te kauwen. Droom je dat je tanden uitvallen? Dan kan het dat je je krachteloos voelt of dat je te maken hebt (gehad) met onmacht.

Gevoelens

Zitten je tanden in je droom los of vallen ze zelfs uit? Het kan er ook mee te maken hebben dat je op het moment je gevoelens moeilijk kunt uiten of dat er niet naar je geluisterd wordt.

Uiterlijk

Hoewel tanden in eerste instantie gebruikt worden om te eten en te bijten, doet het ook veel voor je uiterlijk. Zonder je tanden zou je er immers heel anders uitzien, raar zelfs. Als je droomt dat je tanden uitvallen, kan het er ook mee te maken hebben dat je onzeker bent op je uiterlijk. Ook kan een soortgelijke droom betekenen dat je een beetje onzeker bent over jezelf.

Lees ook: Helpt warme melk nou echt als je niet kunt slapen? Dit is het antwoord!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels