Helpt warme melk nou echt als je niet kunt slapen? Dit is het antwoord!

warme melk

Werkt warme melk nou echt?

Je hebt vroeger vast wel eens een glaasje warme melk van je moeder gekregen als je niet kon slapen. Misschien geef je het nu zelfs wel aan je eigen kinderen als ze niet kunnen slapen. Eigenlijk doen we dit zonder dat we echt weten of het helpt. Gelukkig hebben wij daar nu het antwoord op. 

We moeten je teleurstellen.

Tryptofaan
Hoewel een rustmomentje met een warm drankje altijd wel wonderen verricht, ligt het hierbij niet specifiek aan de melk. Het gaat dan vooral om het momentje zonder telefoon of laptop waarbij je zonder afleiding even lekker tot jezelf kan komen; dan slaap je over het algemeen veel beter. Het klopt echter wel dat in melk het stofje Trypotofaan zit, wat slaapverwekkend werkt.

Mentaal
Helaas zit in een glaasje melk niet voldoende om echt een effect te merken. Als je genoeg tryptofaan binnen wilt krijgen om hier de effecten van te ondervinden, zou je wel drie liter melk moeten drinken. Het is dus helaas een fabeltje, maar dat betekent niet dat het niet helpt. Fysiek doet het misschien niks voor je, maar mentaal kan het zeker wel veel verschil maken. Blijf dus vooral doen waar jij je goed bij voelt!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels