Dit is de reden dat je eigenlijk maar één keer moet afvegen na het doen van de grote boodschap

grote boodschap

Heb jij hier ooit aan gedacht?

Als jij naar het kleinste kamertje gaat om te poepen, is dat niet iets wat je meteen aan iedereen wilt mededelen. Hoe vaak je moest afvegen na het doen van een nummertje twee is al helemaal niet iets wat je graag wilt bespreken. Maar heb jij er weleens aan gedacht hoe vaak afvegen normaal is na het doen van de grote boodschap?

Eigenlijk zou je aan een paar velletjes wc-papier al genoeg moeten hebben. 

Wc-papier

Velen vinden het altijd fijn om een voorraad wc-papier in huis te hebben. Stel je voor dat je een grote boodschap moet doen en je hebt bijna geen wc-papier meer in huis. Tja, dan zijn de rapen gaar. Maar eigenlijk zou je aan een paar velletjes toiletpapier al genoeg moeten hebben. Zo vertelt natuurgeneeskundige arts Marisol Teijeiro in de podcast Urban Wellness Clinic dat je stukje wc-papier na het afvegen eigenlijk nog vlekkeloos zou moeten zijn. “Je zou eigenlijk niks op het stukje papier moeten hebben. Je hoort eigenlijk één keer te vegen en dat moet genoeg zijn.”

Stoelgang

Maar waarom hoor je maar één keer te vegen? Volgens de natuurgeneeskundige heeft het alles te maken met een goede stoelgang. Zo legt ze uit: “Als je meerdere vellen nodig hebt om de boel schoon te krijgen, kan dat wijzen op een slechte stoelgang. Het kan ook zijn dat je dingen eet waar je gevoelig voor bent, te veel stress hebt of dat je darmbacteriën niet optimaal werken.

Perfecte drol

Als je een goede stoelgang hebt, hoort daar ook een goede drol bij. De perfecte drol zou meteen naar de bodem van de pot moeten zinken, vertelt Tejeiro. Tevens zou-ie een ‘mooie’ kleur bruin moeten hebben en even lang moeten zijn als je onderarm -maar laat dat opmeten maar zitten.

Lees ook: Heb jij vaak last van een opgeblazen gevoel? Schrap deze voedingsmiddelen dan uit je dieet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’s Health Mag, Margriet | Beeld: Unsplash