Eerder gooiden wij uienschillen altijd gewoon weg, maar nu we dit hebben gelezen laten we dat wel uit ons hoofd!

Uienschillen zijn super bruikbaar in het huishouden!

Als we eten klaarmaken gebruiken wij Nederlanders altijd maar een klein deel van het product. Fruit wordt geschild, delen van groenten afgesneden en de korstjes gaan van het brood.

Maar eigenlijk zijn we best verwend als het om voedsel gaat, want we gooien ook een hele hoop bruikbare onderdelen van onze voeding weg! Koffieprut, eierschalen en ook de schillen van fruit en groente zijn allen heel bruikbaar in zowel de keuken als de rest van het huishouden. Neem bijvoorbeeld uien, daar haal je ook de schil vanaf. Logisch, want die is natuurlijk niet lekker in het eten. Maar vervolgens mieter je de schil gewoon de prullenbak in terwijl deze hartstikke bruikbaar is voor verschillende klusjes in huis! Eigenlijk heel erg zonde dus. Uienschillen zijn namelijk voor een keur aan verschillende doeleinden te gebruiken, lees snel verder op pagina 2!


Pagina 1/2