Eet deze voedingsmiddelen om hartproblemen te voorkomen

voedingsmiddelen

Je maakt je hart hiermee een stuk gezonder

Een hoge bloeddruk en hartproblemen komen heel veel voor in Nederland. Vaak wordt het veroorzaakt door een ongezonde leefstijl zoals verkeerde voeding, teveel alcohol, roken en te weinig beweging. Verkeerde voeding is gemakkelijk te omzeilen. Sterker nog, je kunt zelfs voedingsmiddelen eten die hartproblemen kunnen voorkomen.

Voedingsmiddelen

Hartproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Een daarvan is bijvoorbeeld een te hoog cholesterol. Hoewel je in eerste instantie geen klachten krijgt van een hoog cholesterol, is het wel degelijk slecht voor je gezondheid. Een verhoogd cholesterol, en dan hebben we het over het slechte LDL-cholesterol, kan namelijk leiden tot een hartinfarct, andere hart- en vaatziekten en galstenen. Het is daarom belangrijk om je cholesterol op een gezond peil te houden. Deze voedingsmiddelen kunnen je daarbij helpen.

We zetten alle voedingsmiddelen die je kunt eten om jouw hart gezonder te maken hieronder voor je op een rijtje.

Koffie

Een gematigde inname van koffie (dat wil zeggen 1 á 2 kopjes per dag) zorgt voor een aanzienlijk betere bloedsomloop; onderzoeken tonen aan dat na het drinken van een kop koffie de bloedsomloop met 30 procent steeg. En een betere bloedsomloop, voorkomt bijvoorbeeld hartfalen.

Pure chocola

Een gematigde inname van donkere chocolade beschermt je hart en bloedvaten. Cacao houdt je bloeddruk en cholesterol onder controle en stimuleert de bloedsomloop, wat weer goede invloed heeft op je hart.

Zalm

Zalm bevat omega-3 vetten die je lichaam niet van nature bevat maar die wel heel belangrijk voor je zijn. Het twee keer per weken eten van vette vis zorgt ervoor dat het bloed verdund wordt en er een betere bloedsomloop ontstaat. Hierdoor heb je minder snel kans op hartfalen.

Er zijn echter nog meer voedingsmiddelen die je kunt eten om hartproblemen te voorkomen. Kijk snel verder op de volgende pagina.