Wil je een paar kilo kwijt? Dit zijn de meest effectieve sporten om af te vallen

sporten

Deze sporten zijn het beste om kilo’s kwijt te raken

De feestdagen zijn weer achter de rug en het is weer hoogste tijd voor rust, reinheid en regelmaat. We hebben natuurlijk genoten van de gezelligheid en al het lekkere eten en drinken, maar het is nou niet bepaald goed voor onze lijn geweest. De broek zit net wat strakker en de riem moet noodgedwongen een gaatje losser. Nu het nieuwe jaar is begonnen en we als goed voornemen allemaal ‘afvallen’ hebben genoteerd kunnen we net zo goed meteen beginnen.

Dit zijn de allerbeste sporten als je af wil vallen!

Bootcamp
De bootcamp-hype is een tijd geleden overgewaaid vanuit de VS en tegenwoordig laten we ons allemaal in groepsverband vrijwillig afblaffen door een gespierde trainer terwijl we in de motregen push ups doen. Leuk? Niet echt, maar door de hoeveelheid intervaltrainingen die je doet tijdens zo’n les en de afwisseling in de oefeningen krijgt je vetverbranding een fikse boost. Met één training verbrand je zo’n 600 calorieën.

Zwemmen
Watertrappelen heeft niet zo veel zin (250 kcal/uur), maar met baantjes trekken verbrand je wel veel calorieën. Doe je dat rustig, en met wat rugslag of schoolslag, dan verbrand je al snel 500 kilocalorieën per uur. Met de vlinderslag kan dat oplopen tot zo’n 900 kcal/uur. En het is nog lekker ontspannend ook!

Touwtjespringen
Vroeger deed je het het liefst de hele dag, maar de meesten onder ons hebben al in decennia geen springtouw aangeraakt. Toch loont het om je innerlijke kind weer eens los te laten, want touwtjespringen is super effectief als je al wilt vallen. Gemiddeld verbrand je ongeveer 130-150 calorieën in een sessie van 10 minuten!  Dit is aanzienlijk meer dan wanneer je op een loopband of crosstrainer zou staan.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay

Array