Dit zijn de meest gemaakte ‘Feng Shui’ fouten waardoor je slaapkamer rommelig en onrustig aanvoelt

slaapkamer rommelig

Hoe Feng Shui is jouw slaapkamer?

Feng Shui betekent letterlijk ‘wind en water’ en het leert welke invloeden vormgeving en inrichting hebben op het welzijn en geluk van mensen. Feng Shui gaat over de relatie tussen mensen en hun leef-en werkomgeving. Het doel is om de leef- en werkomgeving zodanig in te richten dat er een harmonieuze stroming van Qi  (een soort levensenergie) gestimuleerd wordt.

Kan de Qi goed stromen, dan slaap je beter en kom je veel meer tot rust. Als de Qi geblokkeerd wordt kan dit zorgen voor een onrustig gevoel, slecht slapen en een algeheel gevoel van je niet thuis voelen.

  1. Ruimte naast het bed is niet gelijk: Staat één kant van het bed tegen de muur aan en zorgt dit ervoor dat er aan de ene kant een nachtkastje kan staan en de andere kant niet? Dit zorgt ervoor dat de Qi blokkeert, wat kan resulteren in een onrustige slaap en zelfs relatieproblemen! Zorg er dus altijd voor dat er aan beide kanten van het bed evenveel ruimte is. Zet twee dezelfde nachtkastjes met twee dezelfde lampen neer voor rust en symmetrie.
  2. Je kan de deur niet zien vanuit bed: Je moet vanuit je bed te allen tijde de deur kunnen zien, dit zorgt voor rust en overzichtelijkheid. Je start je dag beter en slaapt rustiger.
  3. Spulletjes en troepjes: Ook al zijn het spulletjes waar je heel erg aan gehecht bent, als het er rommelig uitziet kan je het beter opbergen. Zeker je nachtkastje en de ruimte rondom je bed moet rommelvrij zijn! Zeker een nachtkastje met meerdere boeken erop zorgt voor onrust, het zorgt er zo voor dat de slaapkamer onbewust als een werkruimte voelt.
  4. Televisie in de slaapkamer: Lekker hoor, nog even t.v. kijken voordat je je ogen dichtdoet. Maar het is funest voor de Qi-stromen in de kamer. De slaapkamer moet vrij zijn van externe invloeden die stress kunnen veroorzaken en dan is een tetterende televisie met het 8 uur journaal juist niet waar je op zit te wachten.
  5. Veel spiegels: Teveel spiegels in de slaapkamer zorgen voor onrust, slecht slapen en zouden volgens sommige Feng Shui theorieën zelfs leiden tot ontrouw in een relatie! Het beste is een spiegel aan de binnenkant van bijvoorbeeld een kledingkast, zodat je hem uit het zicht hebt als je hem niet gebruikt.
  6. Groene kleuren in de slaapkamer: Volgens Feng Shui is dit een te energieke kleur voor een volwassenenslaapkamer. Voor de kinderkamer is het wel geschikt, maar het verstoort de rust in jouw kamer.

Wil je dit artikel nog een keer lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Healthyway | Beeld: Unsplash