DIT kan er op wijzen dat je huwelijk gaat eindigen in een echtscheiding…

DIT zijn de tekenen dat het de verkeerde kant op gaat met je relatie

Als je elkaar de eeuwige trouw belooft dan doe je dat niet met de intentie om je huwelijk te laten eindigen in een echtscheiding. Toch loopt één op de drie huwelijken uit op een scheidingen, dus er gaat heel vaak toch iets grondig mis. Maar de meesten hebben het pas door als het al te laat is… Wat zijn nu de tekenen dat je huwelijk in zwaar weer verkeert en afstevent op een echtscheiding en wat kan je er nog aan doen?

Amerikaanse website The Huffington post sprak met een aantal echtscheidingsadvocaten en relatietherapeuten om te vragen wat nu hun ervaringen zijn met de redenen achter stukgelopen huwelijken. De meest voorkomende resultaten zetten zij op een rijtje, in de hoop er anderen mee te kunnen helpen. Hierbij moeten de alarmbellen echt gaan rinkelen:

Stilte na de storm: het is een slecht teken als een stel ruziemaakt en de ruzie eindigt in stilzwijgen. Ruzie maken in een relatie is niet erg, het is juist gezond. Maar als het van af en toe naar regelmatig gaat, en als het niet meer wordt uitgepraat dan heb je wel echt een probleem. Probeer elke ruzie, frustratie of irritatie uit te praten.

Geen seks meer: Het is logisch dat je na 20 jaar niet meer zoveel behoefte hebt aan seks als in het begin van je relatie, maar de totale afwezigheid van seksuele intimiteit is geen goed teken. Je leeft niet meer samen als geliefden, maar je had net zo goed huisgenoten kunnen zijn. Er zijn maar weinig huwelijken die dit aankunnen. Probeer meer (romantische) tijd voor elkaar vrij te maken en moeite voor elkaar te blijven doen. Zet die televisie uit, leg de telefoon aan de kant en schenk eens een wijntje in op de bank.

Meer redenen zien? Lees verder op pagina 2. 


Pagina 1/2