Deze etherische oliën helpen tegen elke vorm van hoofdpijn

Etherische oliën kunnen elke vorm van hoofdpijn verlichten

Een doffe, bonkende of soms zelfs knallende pijn in je hoofd is voor niemand fijn. Het liefst verhelpen we deze hoofdpijnklachten dan ook direct door een aspirine in te nemen. Echter is het niet altijd nodig om gelijk het medicijnkastje in te duiken. Probeer bijvoorbeeld eens één van deze etherische oliën. 

Voor elke vorm van hoofdpijn is er een passende etherische olie.

Hoofdpijn door spanning

Heb je het gevoel dat een klem rondom je hoofd trekt? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk last van een spanningshoofdpijn. Jouw redding? Pepermuntolie. Pepermunt is niet alleen een krachtige pijnstiller, het heeft ook een verkoelend effect dat kan helpen om gespannen spieren te laten ontspannen. Daarnaast blijkt ook uit onderzoeken dat het kan helpen bij het verlichten van spanningshoofdpijn. Voeg 10 druppels pepermuntolie toe aan wat vette olie als bijvoorbeeld kokosolie en masseer dit in de nek en schouders.

Hoofdpijn door stress

Het is geen verrassing dat stress voor hoofdpijnklachten kan zorgen. Onderzoek toont aan dat inhalatie van kalmerende aroma’s voor stressvermindering kunnen zorgen en de bloeddruk kunnen verlagen. Kalmerende etherische oliën kunnen zijn; lavendel, wierook, neroli en citrusoliën. Jouw persoonlijke voorkeur voor een kalmerende geur is voornamelijk het belangrijkst. Als een aroma als aangenaam wordt ervaren, nemen we een diepere ademteug. Dit helpt het hart te vertragen, het zenuwstelsel op één lijn te brengen en helpt ons om te ontspannen. Kies een essentiële olie waar je van houdt en inhaleer 1 of 2 druppels op vanuit een tissue, voeg het toe aan een etherische oliediffuser of breng 1 of 2 druppels aan op je handpalmen samen met wat kokosolie, wrijf zachtjes in elkaar en inhaleer dit diep.

Benieuwd welke oliën je het beste kunt gebruiken bij migraine, hormonale hoofdpijn of hoofdpijn door uitdroging? Lees dan verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2