Fabel of feit: een flink stuk wandelen telt als een work-out

Trek die wandelschoenen maar aan

Ben jij geen fanatieke sporter en loop je het liefst met een hele grote boog om de sportschool heen? Grote kans dat je ‘ter compensatie’ dan vaak wat extra stappen zet. Want wandelen is ook een work-out, toch? Over deze vraag zijn de meningen vaak verdeeld. Je werkt jezelf immers niet volledig in het zweet. Wij geven je het verlossende antwoord op de vraag: telt wandelen als een work-out?

Doorstappen maar

Ben je een flinke wandeling aan het maken? Dan is de kans klein dat het zweet langs je voorhoofd naar beneden loopt. Wandelen is geen intensieve beweging, maar daarom heus niet minder effectief. Trainer Doug Sklar vertelt aan Women’s Health dat wandelen wel degelijk als work-out telt. “Zoals veel cardio oefeningen of activiteiten, kan intensief wandelen ervoor zorgen dat je hart sterker wordt, je wat calorieën verbrandt, je ademhalingsfunctie verbetert en je humeur verbetert door het vrijkomen van endorfine”, legt Doug uit.

Vet verbranden

Wel legt de personal trainer uit dat dit alleen geldt voor een portie flink doorstappen. Heb je een lekker tempo te pakken? Dan verbrand je over het algemeen zo’n 100 calorieën per 1,5 kilometer. Vind je dit niet genoeg? Schroef het aantal calorieën die je verbrandt dan op door een aantal hellingen of trappen mee te pakken.

Ontzettend gezond

Ondanks die calorieën die we verbranden tijdens een wandeltocht, is het zetten van een flink aantal stappen ook ontzettend goed voor je gezondheid. Veel mensen ervaren minder stress wanneer zij geregeld een blokje om lopen. Door een frisse neus te halen en ondertussen lekker door te stappen zul je je een stuk fitter voelen. Nou, trek die wandelschoenen maar aan.

Lees ook: Loopt er een rood lijntje in de lengte over je nagel? Dit betekent het

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash