De top 7 van fouten die mensen die lenzen dragen kunnen maken

 
Dit zijn de fouten die vaak worden gemaakt met lenzen

Draag jij lenzen? Dan ken je de voor- en nadelen. Het voordeel is dat je geen bril op hoeft die in de weg zit, het nadeel is dat het je ogen een beetje kan irriteren en dat het een gedoe kan zijn om ze in en uit te doen. Er komt heel wat bij kijken als je lenzen draagt, want een klein vuiltje kan al voor irritaties en zelfs schade aan je oog zorgen. Deze zeven fouten worden vaak gemaakt met lenzen.

Doe deze dingen niet!

7. Water

Het is zo verleidelijk: even snel een duik nemen met je lenzen nog in (je hebt toch je ogen dicht?) of kort douchen en dan weer door terwijl je je lenzen inhoudt. Doe dit niet! Door het water kunnen er bacteriën en schimmels groeien die zorgen voor een oogontsteking of erger nog, oogschade. Er zijn meerdere mensen (gedeeltelijk) blind geworden door het dragen van vieze lenzen, dus doe dit niet! Ook kan gewoon kraanwater schade toebrengen aan je lenzen.

6. Slapen

Je ogen hebben zuurstof nodig, dus als jij met je lenzen slaapt drogen ze uit en heb je een grotere kans op irritaties en zelfs een infectie. Zelfs een kort dutje kan voor flinke irritatie zorgen. Doe dus altijd je lenzen uit voordat je gaat slapen, óók als je pas laat gaat slapen en het liefst in bed ploft.

5. Wassen

Spoel jij je lenzen af met kraanwater als je geen lenzenvloeistof bij de hand hebt? Niet meer doen! De bacteriën en het kalk in kraanwater kunnen je lenzen beschadigen en juist vies maken. Dit is slecht voor de lens zelf maar ook voor je oog.

Benieuwd naar de top 4 van de meest gemaakte lenzenfouten? Kijk dan op de volgende pagina!

Pagina 1/2