De top 7 van fouten die mensen die lenzen dragen kunnen maken

4. Tijd

Houd je aan het tijdsbestek waarin je je lenzen mag gebruiken. Gebruik je weeklenzen? Gooi ze dan ook echt na zeven dagen weg. Houd ook de dagen bij van je maandlenzen, zet bijvoorbeeld een timer na 30 dagen wanneer het tijd is om schone te pakken.

3. Opbergen

Wanneer is de laatste keer dat jij je lenzendoosje hebt schoongemaakt of vervangen? Als je nu denkt, ‘eh…’, dan is het tijd om eens een nieuwe aan te schaffen of degene die je hebt goed schoon te maken. Doordat je er altijd vocht in bewaard groeien er ook bacteriën en schimmels. Niet goed dus!

2. Vieze handen

Dit klinkt voor de hand liggend, maar toch maken veel mensen hun handen niet goed schoon. Was je handen met zeep en droog ze goed af, want dit is minstens zo belangrijk als ze wassen.

1. Te lang

Doe je lenzen op tijd weer uit, want als je ze te lang draagt op een dag krijg je droge en geïrriteerde ogen. Op lange termijn kan dit schade aanrichten aan je ogen en zul je wellicht helemaal geen lenzen meer kunnen verdragen. Haal ze er dus ‘s avonds op tijd uit en geef je ogen rust door je bril op te zetten. Wees voorzichtig met je ogen, want vaak kun je de schade niet meer terugdraaien.

Pagina 2/2

Lees ook: Vaak hoofdpijn? Dat zou weleens door de regen kunnen komen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Tiphero | Beeld: Videostill