Gaat slapen moeilijk? Zet dit in je kamer en je slaapt heel makkelijk de hele nacht door

Zo kan je slapeloosheid voorkomen!

Sommigen liggen te snurken zodra hun hoofd het kussen raakt, anderen hebben daar veel meer moeite mee. Slapeloosheid kan je leven flink beheersen. Daarbij kan het je ook heel radeloos maken, omdat je op den duur niet meer weet wat je kan helpen. Gelukkig hebben we een trucje gevonden dat je hoogstwaarschijnlijk nog niet geprobeerd hebt. Dit kan voor jou een uitkomst zijn!

Het enige wat je hoeft te doen is iets in je slaapkamer te zetten.

Depressie
Slapeloosheid komt er in drie vormen; je kan moeilijk in slaap vallen, je wordt ‘s nachts vaak wakker of je wordt heel erg vroeg wakker. Door deze manieren van slapeloosheid kan je last krijgen van vermoeidheid, concentratieproblemen, geheugenproblemen, lusteloosheid en prikkelbaarheid. Vaak is er geen oorzaak aan te wijzen voor de slapeloosheid en kan het op lange termijn leiden tot depressie en stress.

Plant
Gelukkig is het wel te verhelpen door een plant in je kamer te zetten. We horen je denken; een plant? Jazeker en het werkt ook nog eens supergoed. Je kan kiezen uit meerdere planten:

  • De jasmijnplant: deze ruikt niet alleen heerlijk maar wordt ook al tijden gebruikt om beter te slapen. Jasmijn vermindert angst en piekeren en leidt zo tot een betere slaapkwaliteit.
  • Lavendel: deze staat al decennialang bekend om zijn rustgevende eigenschappen. Lavendelgeur ontspant bij menstruatiepijnen, verlaagt de hartslag en het stressniveau en helpt zo bij een betere slaapkwaliteit.
  • Aloë vera: deze plant staat bekend als luchtzuiveraar; het geeft zuurstof af en neemt koolstofdioxide op. De plant zorgt voor een meer ontspannen slaap.
  • Sansevieria: deze plant zuivert net als aloë vera de lucht en filtert nare gifstoffen. Hierdoor zul je een meer ontspannen slaap hebben.
  • Klimop: deze plant zal zorgen voor een betere nachtrust doordat hij de lucht zuivert en zelfs schimmels neutraliseert. De klimop plant filtert giftige stoffen en ruilt deze in met schone zuurstof. Ook vermindert de plant schimmels in de slaapkamer.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Unsplash