Gebruik jij de woorden ‘ongelooflijk’ en ‘echt’ vaak? Dit kan dat over je zeggen

Deze mensen doen dat niet zomaar!

De meesten van ons denken niet bijster lang na voordat de woorden onze monden verlaten. Toch blijkt er wel iets achter de woorden te zitten die we uitspreken. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat de woorden ‘echt’ en ‘ongelooflijk’ kunnen wijzen op een flinke dosis cortisol in het lichaam. 

Je spreekt die woorden niet uit zonder reden.

Onderzoek
Cortisol klink bekend hè? Dat is een ander woord voor stress. Voor deze nieuwe studie werden 143 mensen 2 dagen lang in de gaten gehouden door middel van een audio-recorder. Elke paar minuten nam deze recorder de gesprekken op, waarna de onderzoekers de gegevens analyseerden. Daarbij moesten de onderzochte mensen ook een bloedonderzoek ondergaan om te kijken hoeveel stressgenen er zich in het lichaam bevonden.

Emotioneel beladen
Uit dit onderzoek bleek dat mensen die een hoog stressniveau hebben, veel emotioneel beladen woorden gebruiken, zoals ‘echt’ en ‘ongelooflijk’. Uit dit onderzoek bleek ook dat mensen met hoge stressniveaus vaker over zichzelf praten en niet over anderen. Ze zijn erg met zichzelf en hun eigen stress bezig en vergaten daardoor de ander. Dus als je iemand deze woorden vaak hoort zeggen, weet je voortaan waar het wellicht aan ligt.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash