Back on track: zo pak je de gezonde lifestyle na de feestdagen weer op

Zo pak je de draad binnen no time weer op

Ondanks dat de feestdagen ontzettend gezellig zijn, voelen we ons na afloop alles behalve slank. De nodige calorieën worden in de dagen voor, na en tijdens kerst naar binnen gewerkt – en dan hebben we het nog niet eens over de oliebollen op oudjaarsdag gehad. Vind jij het moeilijk om na deze dagen vol lekkernijen de draad weer op te pakken? Maak je niet druk, wij vinden dat ook. Toch hebben wij een aantal tips voor je in petto, waardoor je de gezonde lifestyle binnen no time weer te pakken hebt.

1. Water drinken

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: drink genoeg water. Niet alleen is water goed voor je lichaam, het geeft daarnaast ook een vol gevoel. Daarnaast kom je door veel water te drinken ook sneller van het opgeblazen gevoel af – en laten we ons nu nét na de feestdagen ontzettend opgeblazen voelen.

2. Vroeg naar bed

Door vroeg onder de lakens te kruipen breng je jezelf minder snel in de verleiding om nog een snackje te nuttigen. Daarnaast houd je door vroeg te slapen de cortisol-hormonen in balans. Deze hormonen zorgen er namelijk voor dat je minder sneller honger krijgt – en snel trek hebben wil je natuurlijk voorkomen.

3. Sla flink wat groente en fruit in

Waarschijnlijk ligt de kast nog vol met overblijfselen van de feestdagen, dus het is verleidelijk om dit te eten. Toch is het verstandiger om de koelkast te vullen met groente en fruit. Je lichaam kan immers wel wat vitamines gebruiken. Zit je met héél veel ongezonde kliekjes? Nodig je broer, zus, oom, vriendin of buurman uit en geef je kliekjes weg. Zij blij, en jij kan weer verder op de gezonde tour.

4. Ga de deur uit

Vind je het lastig om van alle lekkernijen af te blijven? Ga dan de deur eens uit. Trek je wandelschoenen uit de kast en ga een flink stuk wandelen. Beweging, frisse lucht én een gezond gevoel zijn gegarandeerd.

5. Verminder alcohol

Het is moeilijk om tijdens de feestdagen een alcoholisch drankje af te wijzen, dat begrijpen we. Geniet er daarom tijdens de feestdagen van en laat deze drankjes vervolgens wél staan. Al deze alcoholische drankjes bevatten enorm veel calorieën en zorgen ervoor dat je veel vocht vasthoudt. Afblijven dus!

Lees ook: Winnen maar: met deze trucjes speel je stiekem vals bij 30 Seconds

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Women’sHealth | Beeld: Pexels