Winnen maar: met deze trucjes speel je stiekem vals bij 30 Seconds

Hiermee ga jij sowieso winnen

Of het nu kerst, een verjaardag van je tante of de vrijdagmiddagborrel is: het bordspel 30 Seconds is bijna altijd aanwezig. Speel jij geregeld 30 Seconds, maar ben je er eigenlijk niet zo heel erg goed in? Dan kan je met deze gemene trucjes waarschijnlijk wel winnen. Disclaimer: je omgeving gaat hier niet blij van worden. 

1. Bedenk eigen namen

Deze truc is ontzettend gemeen, maar door zelf een naam te bedenken die niet op het kaartje staat ga je de boel een stuk makkelijker maken. Neem bijvoorbeeld ‘Michael Jackson’ of ‘Martien Meiland’, dit is een stuk makkelijker te raden dan een oud-voetballer van een Nederlandse voetbalclub. Belangrijk: stop je kaartje zo snel mogelijk terug in het doosje nadat je beurt voorbij is. Je wil immers niet betrapt worden.

2. ‘Per ongeluk’ je steen iets te naar voren

Mag jij je steen een aantal plekken opschuiven? Jij als valsspeler schuift die steen maar al te graag op, zodat je ‘m nog nét een extra plekje kunt verschuiven. Heel gemeen, maar niet iedereen zal het doorhebben.

3. ‘Ja’ roepen wanneer het antwoord niet goed is

Je bent druk bezig met je uitleg, alleen het wil nog niet echt vlotten. Je teamgenoten blijven maar de verkeerde dingen roepen en de tijd loopt door. Wat je dan doet? Gewoon ‘ja’ roepen bij een verkeerd antwoord. Hup, je kan weer door naar de volgende. Ook hier geldt dat je je kaartje zo snel mogelijk in het doosje moet stoppen, zodat de rest van de spelers het niet door heeft.

4. Gooi stiekem nog een keer

Is de rest van het gemeenschap nog druk in discussie over het vorige kaartje? Dan is dit voor jou het perfecte moment om met de dobbelsteen te gooien. Gooi je 2? Grijp dan zo snel mogelijk die dobbelsteen om nogmaals te gooien. De rest zal het hoogstwaarschijnlijk niet doorhebben en je kans om een beter getal te gooien wordt hierdoor vergroot.

5. Verschuif de steen van de tegenstander

Met dit trucje ga je ook écht geen vrienden maken. Toch is het een manier om de eindstreep eerder te behalen dan je tegenstander. Wanneer je tegenstanders niet opletten schuif jij het steentje van de tegenstander nét een plekje terug.

Disclaimer: we kunnen je niet garanderen dat je na het spelen van dit potje nog vaker wordt uitgenodigd op een spelletjesavond. Maar goed, je hebt waarschijnlijk wel gewonnen.

Lees ook: Huh? Deze twee regels bij Monopoly bestaan eigenlijk helemaal niet!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Beautify | Beeld: 30 Seconds, door warrenski onder de licentie CC BY-SA 2.0