Automobilisten opgelet: de wegen kunnen vandaag en morgen glad worden

glad

Let goed op als je de komende dagen de weg op moet

Ons normaal zo waterrijk landje heeft het de komende weken zwaar te voortduren gehad. Regenbuien bleven uit en gras en andere gewassen droogden uit. Echter komt daar nu wat verandering in: het gaat de komende dagen regenen. En dat houdt in dat de wegen glad kunnen worden.

Voorzichtigheid is geboden.

Slijmerige substantie

Niet alleen in de winter kunnen de wegen glad worden, maar ook in de zomer. Het is de afgelopen weken zo droog geweest, dat vuil en olie niet van het wegdek is gespoeld en het zich ophoopte. Nu het wél gaat regenen, kan de combinatie van vuil, water en olie zorgen voor veel gladheid. Rijkswaterstaat liet eerder al weten dat er een ‘slijmerige substantie’ kan ontstaan als dit gebeurt.

Wegspoelen

Veel automobilisten denken er niet bij na dat het in de zomer ook glad kan worden op de weg. Wees dus alert en pas je snelheid aan als dit nodig is. Ondanks dat er regen is voorspeld, zal het waarschijnlijk niet genoeg zijn om het vuil weg te spoelen. Hierdoor blijft het dus liggen, waardoor ook de gladde slijm op het wegdek blijft liggen in plaats van wegspoelt. Wees daarom voorzichtig als je de weg opgaat!

Lees ook: Geen airco in de auto? Met deze tips overleef je de hitte in de auto

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Videostill