Zoveel glazen water moeten kinderen drinken op een hete dag

drinken

Kinderen hebben niet zoveel water nodig als volwassenen

De hittegolf zorgt ervoor dat menig volwassene het wat rustiger aanpakt dan normaal. Kinderen daarentegen spelen gewoon lekker door. Prima natuurlijk, maar ze moeten wel genoeg vocht binnen krijgen. Maar hoeveel moet een kind eigenlijk (extra) drinken op zo’n hete dag?

Dat zijn nogal wat glazen drinken.

Actief

Mocht het je om een of andere vreemde manier zijn ontgaan: het is warm in Nederland. Misschien is heet zelfs een beter woord. Toch lijken de kinderen zich er niet veel van aan te trekken: ze rennen achter elkaar aan, spelen in het zwembad en gaan een waterballonnen gevecht niet uit de weg. Kinderen vergeten echt niet om plezier te hebben, maar dat glaasje water drinken, dat vergeten ze nog weleens. Als ouder kom je regelmatig aanzetten met een glaasje limonade, maar hoeveel moeten de kids nu drinken op een warme dag?

Minimum

Niet alleen bejaarden maken het snelst kans op uitdrogingsverschijnselen tijdens een hittegolf, ook kinderen lopen een groter risico. Dit komt omdat kinderen minder wegen dan volwassenen, maar ze zweten wel net zoveel. Het is daarom ontzettend belangrijk dat kinderen genoeg drinken, ook als ze hier eigenlijk geen zin in hebben. Het minimum is toch echt 1,5 liter of 8 grote glazen, maar dit is ook écht het minimum. Bij fysieke inspanningen zoals in het zwembad ravotten of buiten spelen moet een kind nog meer drinken.

Lees ook: Zou jij een zonnesteek herkennen? Dit zijn de symptomen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Libelle België | Beeld: Pixabay