Hardnekkig buikvet? Dit is de reden dat het maar niet verdwijnt

Hardnekkig buikvet: hier komt het door

Je sport je kapot, je eet gezond en je drinkt de hele dag door water: kortom, je bent lekker bezig. Gezond voor lijf en leden en als bijkomend voordeel val je er zo een paar kilootjes van af. Maar om de één of andere reden wil dat buikje maar niet platter worden en je taille niet smaller.

Een veel voorkomend probleem, maar waar ligt dat toch aan?

Magnesium
Magnesium is een belangrijk mineraal voor een optimale gezondheid; het zorgt voor een gezonde bloeddruk en de opname van calcium. Daarnaast toonde Brits onderzoek onlangs aan dat het nemen van magnesiumsupplementen een gunstige invloed heeft op je vochthuishouding: het zorgt ervoor dat je een minder opgeblazen gevoel hebt. Eet magnesiumrijke voedingsmiddelen, zoals groene bladgroente, bonen en noten of neem een supplement.

Slaap
Te weinig slaap beïnvloedt de wijze waarop je lichaam voedsel verwerkt. Op de lange termijn kan dit zorgen dat je aankomt, vaak omdat je een slaaptekort gaat compenseren met meer energie door voedsel. Resultaat: gewichtstoename! Pak je acht uur slaap per nacht, het is erg belangrijk.

Frisdrank
Ja, ook de light-varianten kunnen zorgen voor een buikje en bredere taille. De consumptie van light-frisdrank draagt bij aan een verhoogde omvang van taille en buikvet, omdat de zoetstoffen een signaal afgeven aan de spijsvertering dat er voeding met een hoge caloriewaarde aankomt. Als deze caloriewaarde vervolgens toch niet zo hoog blijkt, is ons lichaam van slag en versterken hongergevoelens. Laten staan dus, gewoon water drinken.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle België |Beeld: Pexels