Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: gesnotter wordt dit weekend erger…

verkouden

Heb jij last van hooikoorts?

‘Gezondheid!’, het is een van de meest gezegde woorden van dit moment. Het hooikoorstseizoen is echt een gruwel voor hooikoortspatiënten. Loop jij nu al erg te snotteren, te niezen of heb je last van branderige ogen? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je. Dit weekend wordt er een piek van graspollen in de lucht verwacht…

Het wordt een vreselijk weekend voor mensen die last hebben van hooikoorts.

Ongunstige condities

Zowel LUMC, Weeronline en Wageningen University melden dat hooikoortspatiënten de komende dagen hun medicatie moeten afstemmen op ‘erg ongunstige condities’. “Mensen met een graspollenallergie wacht een zware periode, omdat de piek van het graspollenseizoen dit weekend begint”, weten de weerdeskundigen.

Warm weerdeskundigen

Dit weekend kunnen we weer zomerse temperaturen verwachten, maar het heerlijke weer heeft ook een keerzijde. Door de warmte en het droge weer stijgt het aantal graspollen in de lucht. Graspollen in combinatie met luchtvervuiling maakt de kans op klachten groot.

Einde

Dit weekend start de de piek van het seizoen en helaas komt het niet snel ten einde. De experts vermoeden dat de piek van het seizoen tot eind juni aanhoudt. Doordat april en mei warme maanden waren, begon de piek zo’n negen tot veertien dagen eerder dan gewoonlijk. Heb jij veel last van hooikoorts? Hier hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet om klachten te verminderen.

Lees ook: Waarom zeggen we eigenlijk ‘gezondheid’ als iemand niest?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Nu | Beeld: Unsplash