Slecht nieuws voor hooikoortspatiënten: graspollenseizoen komt eraan

hooikoorts pollen graspollenseizoen

Bereid je voor op flink wat snotteren en niezen

Het is je vast niet ontgaan dat het de afgelopen dagen zonnig en droog is geweest. Sinds deze weersomstandigheden voor de aankomende dagen ook op de planning staan, betekent dit voor hooikoortspatiënten dat er flink gesnotterd gaat worden. De grassen komen door het mooie weer tot bloei en dat zorgt voor een grotere kans op hooikoortsklachten. 

Graspollenseizoen

Door het droge en zonnige weer met vooral een oostenwind loopt de concentratie van het aantal graspollen in de lucht op, zo legt Weeronline uit. Doordat er de komende dagen nog geen regen op de planning staat en de temperaturen hoger liggen dan normaal, wordt de bloei van grassen gestimuleerd. Daar komt nog bij: de oosten- en noordoostenwind voert ook nog extra pollen vanuit Duitsland aan.

Snotteren maar

Een graspollenseizoen betekent voor ruim 2 miljoen Nederlanders niet veel positiefs met zich mee. Heb jij last van hooikoorts? Bereid je dan voor op deze dagen en sla voldoende hooikoortsmedicijnen in. Hooikoortspatiënten zijn daarentegen wel bijna van het berkenpollenseizoen af. Dit begon in maart en eindigt eind april of begin mei, aangezien de meeste berken dan uitgebloeid zijn.

Coronavirus of hooikoorts

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het verstandig de verschillen tussen hooikoorts en het coronavirus te achterhalen. De meeste hooikoortspatiënten herkennen hooikoortsklachten uit duizenden, maar al snotterend en niezend door de supermarkt lopen is niet echt prettig in deze periode. In onderstaande foto wordt duidelijk aangegeven hoe de twee van elkaar te onderscheiden zijn.

 

Lees ook: Betalen voor een boswandeling: Natuurmonumenten gaan om parkeergeld vragen

Bron: Metro | Beeld: Wallpaper Flare