Betalen voor een boswandeling: Natuurmonumenten gaat om parkeergeld vragen

natuurmonumenten parkeergeld

Natuurliefhebbers moeten binnenkort betalen voor een wandeling

Ben jij gek op de natuur en maak je regelmatig een wandeling in het bos? Grote kans dat je met de auto eropuit trekt om de mooiste natuurgebieden te bereiken. Helaas zit een gratis boswandeling voor automobilisten er straks niet meer in. Vanaf aanstaande zomer worden er namelijk bij veel natuurgebieden parkeerkosten ingevoerd. 

Parkeergeld betalen

Op dit moment onderzoekt Nauurmonumenten voor welke natuurgebieden parkeerkosten worden ingevoerd. Nadat deze selectie gemaakt is, worden er op deze plekken slagbomen geplaatst. Automobilisten die een bezoek brengen aan een natuurgebied dienen maximaal 1,75 euro parkeergeld per uur te betalen. Dit gaat tot een maximum van 7 euro per dag. Natuurmonumenten wil dit geld gaan gebruiken om de natuurgebieden te onderhouden. Ben je lid van Natuurmonumenten? Dan hoef je geen parkeergeld te betalen.

Definitieve beslissing

Al in 2014 besloot Natuurmonumenten de parkeerplaatsen betaald te maken. Toch werd hier van afgezien. “Deze keer gaat het wel door”, legt een woordvoerder van Natuurmonumenten uit aan NOS. Omdat nog niet exact bepaald is welke natuurgebieden een betaalde parkeerplaats zullen krijgen, geldt dit deze beslissing nog niet voor heel Nederland. Toch zal het volgens de woordvoerder nog even duren. “Als het besluit is genomen, heb je immers de slagboom er nog niet binnen twee maanden al staan. We hadden overigens al veel verder willen zijn met dit hele project, maar corona kwam er tussendoor.”

Lees ook: Aan de hand van deze richtlijnen hopen kappers weer te kunnen knippen

Bron: NOS | Beeld: Pixabay