Dit is de ideale temperatuur om in te slapen

temperatuur slapen

Het komt behoorlijk nauw

De een slaapt het liefst in een koude kamer met de ramen wagenwijd open, terwijl een ander liever in een wat warmere ruimte slaapt. Maar wat is eigenlijk de ideale temperatuur om in te slapen? Wij zochten het uit. 

Ideale temperatuur

Volgens de National Sleep Foundation is er een magisch getal op je thermostaat dat ervoor zorgt dat jij heerlijk slaapt. Als je slaapkamer de juiste temperatuur heeft, zul je sneller in slaap vallen en ook beter en dieper slapen. Klinkt ideaal, toch? De temperatuur in je slaapkamer is van groot belang, want het kan je hele slaap beïnvloeden! Bij de ideale temperatuur val je sneller in slaap en geniet je van een betere remslaap.

De beste temperatuur voor kinderen en volwassenen is tussen de 15 en 19 graden Celsius. Warmer dan dat en je begint te zweten, kouder en je begint te rillen. Voor baby’s is een temperatuur van 18 tot 21 graden het beste.

Lichaamstemperatuur

Het is vooral belangrijk dat het niet te warm is in je slaapkamer. Als je moe bent, koelt je lichaam af. Je gaat dan in een ‘spaarstand’. Het is belangrijk dat je lichaam kan afkoelen, zodat je goed kunt slapen. Als je het warm hebt, lukt het soms niet om in de remslaap te komen. Heb je het weer te koud, dan gaan je spieren aanspannen waardoor je kramp kunt krijgen en niet in slaap valt.

Lees ook: Op dit tijdstip gaan slapen zou heel goed zijn voor je hart

Bron: Tips en Weetjes (archief), TipHero | Beeld: Unsplash, LeeAnn Cline