Oeps: déze fout maakt blijkbaar iedereen bij het tandenpoetsen!

tanden poetsen

Deze fout maak jij waarschijnlijk ook als je je tanden poetst

Sommigen doen het elektrisch, anderen gewoon nog met de hand. Wat we wel allemaal gemeen hebben is dat we het twee keer per dag doen: tandenpoetsen. Elke ochtend en elke avond staan wij braaf voor de spiegel om ons gebit twee minuten van broodnodig onderhoud te voorzien. Even flossen en spoelen met mondwater en klaar is kees!

Kan weinig bij misgaan toch? Daar vergis je je in!

Horizontaal of verticaal?
Je zou misschien denken dat er weinig mis mee kan gaan, maar er is toch iets dat we massaal fout doen bij het poetsen van onze tanden. En toen wij ’t lazen moesten we direct toegeven: wij doen het ook. Horizontaal poetsen! Om je tanden echt schoon te krijgen zou je volgens experts je tandenborstel verticaal moeten houden met de haren naar beneden in een hoek van 45 graden. Zo zou je de etensresten en plak het beste verwijderen en bereik je het allerbeste resultaat.

Voor het ontbijt
Wist je trouwens dat je je tanden beter voor dan na het ontbijt kan poetsen? Als je je tanden poets na het eten van suikerhoudende producten geef je je tanden niet de tijd om het glazuur te herstellen. Dit raakt namelijk beschadigd door alles wat je eet. Als jij daar vervolgens met een borstel overheen wrijft beschadig je het glazuur alleen maar meer!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Jan Magazine | Beeld: Pixabay