Dit is waarom je echt nóóit meer moet douchen met je contactlenzen in

lenzenWij laten het voortaan wel!

Niet iedereen is gezegend met ogen zo goed als die van konijnen, maar gelukkig zijn er manieren om je zicht wat te corrigeren. Meer dan de helft van de Nederlanders draagt een bril of lenzen, maar niet iedereen doet dat laatste altijd goed. Douch jij bijvoorbeeld met je lenzen in? Dan hebben wij een belangrijke waarschuwing voor je!

Douchen met je lenzen in is erg risicovol.

Onveilig 
Hoewel sommigen het idee van iets in hun oog niet prettig vinden, zijn lenzen over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Mits je ze op de juiste wijze gebruikt. Wat absoluut niet veilig is om te doen: douchen met je lenzen in. Ook zwemmen met je lenzen in is onveilig. 

Organisme
“Er is een organisme, een soort amoebe genaamd acanthamoeba, dat leeft in water, zelfs het water dat uit de kraan komt. Het water met daarin deze amoebe kan achter je lens terecht komen en de amoebe is in staat om tussen je oog en lens in leven te blijven. Zo kan de amoebe in je oog terecht komen”, vertelt een dokter aan DailyMail. Wanneer dit in je oog terecht komt, kan het voor een nare infectie zorgen. Helaas is het erg moeilijk om deze infectie tegen te aan. “Bij de behandeling moet je verschillende medicijnen voor erg lange tijd slikken. Sommige patiënten moeten soms zelfs een hoornvliestransplantatie ondergaan.”

Advies
De dokter raadt mensen daarom aan om altijd de lenzen uit te doen voordat je onder de douche stapt of gaat zwemmen. Ga je zwemmen en kun je echt niet zien zonder lenzen? Draag dan een zwembrilletje om te zorgen dat je ogen niet in contact komen met het water.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: DailyMail | Beeld: Science stock photo