Dit gebeurt er met je lichaam als je kaas eet voor het slapengaan

Helpt het om een blokje kaas te eten voordat je onder de wol kruipt?

Kaas staat niet bepaald bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het zou zelfs nadelig zijn als je een stukje kaas eet in de avond, omdat het zou leiden tot nachtmerries en slapeloosheid. Maar kloppen die beweringen wel?

Nachtmerries van kaas

Veel mensen brengen het eten van kaas laat op de avond in verband met nachtmerries en een rusteloze slaap. Recent onderzoek laat juist het tegendeel zien: door kaas te eten slaap je als een roosje! Dit zou komen door bepaalde vitaminen en voedingsstoffen in kaas.

Tryptofaan

Kazen met een laag vetgehalte zijn bijvoorbeeld rijk aan het aminozuur cryptofoon. Tryptofaan zorgt ervoor dat er meer vrijkomt van het hormoon serotonine. Dit hormoon zorgt op zijn beurt weer dat het lichaam ontspant – wel zo belangrijk als je in slaap wilt vallen! Geen kaasliefhebber? Tryptofaan komt ook voor in onder andere bananen, aardappels en melk.

Calcium

Zoals de meeste mensen wel weten is kaas en zuivelproduct en daarom rijk aan calcium. Calcium zorgt ervoor dat je je minder gestrest voelt en dat je zenuwstelsel zich ontspant. Het schijnt dat het zelfs je hersenen tot rust kan brengen. Ideaal dus als je vaak ’s nachts ligt te malen en te piekeren.

Lees welke voedingsmiddelen nog meer kunnen helpen om de slaap te vatten op de volgende pagina.

Pagina 1/2