7x Wat met je lichaam kan gebeuren als je elke dag appelciderazijn drinkt

Appelciderazijn kan een positief effect op je gezondheid hebben

Trek een fles appelciderazijn open en een zure lucht komt je tegemoet. Het goedje drinken klinkt daarom niet erg aantrekkelijk, maar je zou het zeker eens kunnen proberen. De azijn wordt namelijk ook weleens een wonderdrankje genoemd, want het kan erg positieve effecten hebben. Wij sommen het voor je op.

1. Je eetlust kan afnemen

Appelciderazijn wordt door menigeen nog weleens gedronken om gewichtverlies te stimuleren. Appelciderazijn kan inderdaad een steuntje in de rug bieden. “Het drinken van azijn kan leiden tot veranderingen in je metabolisme die gewichtsverlies ondersteunen”, vertelt cardioloog en specialist in gewichtsbeheersing Luiza Petre aan The Healthy. Ze voegt toe dat appelciderazijn je eetlust kan indammen en dat je na een maaltijd langer een vol gevoel kunt ervaren.

2. Je hebt minder zin in zoetigheid

Meng appelciderazijn met een beetje honing en je hebt daarna veel minder zin in zoetigheid, zo stelt verpleegkundige Rebecca Park. Het zuur in de azijn zorgt ervoor dat je daarna minder zin hebt in suiker en de honing zorgt ervoor dat je toch even wat zoets hebt op het moment dat je zoetigheid wilt. Bovendien zitten er maar drie calorieën per eetlepel in appelciderazijn.

3. Je spijsverteringssysteem kan verbeteren

De prebiotica in appelciderazijn hebben een gunstige werking op de gezonde micro-organismen die je spijsvertering regulieren, zo weet dokter Petre. Het zuur in je maag kan dan beter gereguleerd worden, wat resulteert in een betere spijsvertering.

Lees verder op de volgende pagina wat appelciderazijn nog meer voor je lichaam kan doen.

Pagina 1/2