Yes: met een kantoorbaan verbrand je meer calorieën dan je denkt!

calorieën

Wat een fijn nieuws

Wanneer je een werkweek van veertig uur maakt op kantoor, weet je dat er niet veel komt van beweging tijdens het werk. Je kunt natuurlijk naar de wc gaan op een andere verdieping en besluiten met de fiets naar het werk te gaan, maar toch spendeer je heel wat uren op je achterwerk. Maar wist je al dat onze lichamen alsnog veel werk verrichten wanneer we naar een computerscherm zitten te staren?


Met op je achterste zitten verbrand je meer dan je denkt!

Calorieën per uur
In ruststand verbrandt je lichaam altijd minder dan wanneer je actief bent, maar toch verbrand je tijdens het uitvoeren van je kantoorwerk 102 calorieën per uur! Dat is niet mis. Shake That Weight boog zich over deze vraag en kwam tot deze verrassende conclusie. Voor dit onderzoekje werd gekeken naar een persoon dat 70 kilo weegt. Het aantal calorieën dat je verbrandt kan dus ook meer of minder zijn, afhankelijk van je gewicht. Bovenstaande houdt dus in dat je tijdens een 9 tot 5 kantoorbaan ongeveer 800 calorieën verbrandt. 

Slapen, eten, koken
Aangezien Shake That Weight toch al aan het onderzoeken was hoeveel calorieën je verbrandt tijdens je kantoorbaan, namen ze ook maar meteen slapen, douchen en koken onder de loep. Wanneer je 7 uur slaapt, verbrandt de gemiddelde mens 382 calorieën. Een kwartier douchen levert 62 calorieën op en een snel maaltijdje in elkaar flansen staat gelijk aan het verbranden van 93 calorieën.

Lees ook: Jakkes! Dít is hoe smerig de theezakjes op je werk zijn…

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Cosmopolitan, Shake That Weight | Beeld: Pixabay