Kantoorbaan? Met dít simpele trucje word je minder snel aangestoken door collega’s

kantoorbaan

Zijn jouw collega’s ook zo aan het snotteren?

Wanneer al je collega’s om de haverklap naar de tissues grijpen, kun je je geld erop inzetten dat jij binnenkort ook gewapend met een pak zakdoekjes achter je bureau zit. Of nog erger: dat je de griep te pakken krijgt. Wil je dit voorkomen? De wetenschap is erachter wat je dan moet doen.

En het is nog een leuke oplossing ook.

Oplossing
Je kunt uit voorzorg die ene voordeelverpakking zakdoekjes bij de drogist kopen, maar je kunt ook even naar een tuincentrum gaan om planten in te slaan. De reden dat je collega’s je zo snel aansteken, komt doordat je dicht op elkaar zit en dat kantoren vaak slecht geventileerd worden. Planten zijn de ideale luchtverfrisser en kunnen daarom een griepje voorkomen. Door je kantoor vol te zetten met planten, wordt overigens niet alleen de lucht gezuiverd, maar ook enkele schadelijke chemische bestanddelen worden geëlimineerd, aldus Eddie van Etten, professor in ecologie en Pierre Horwitz, professor in de gezondheidswetenschappen.

Nog een voordeel
Houdt het feestje daar op? Nee hoor. Planten hebben nog meer voordelen dan enkel hun luchtzuiverende functie, ze bevatten namelijk ook goede bacteriën. Volgens de professors brengen deze bacteriën het ecosysteem in de kantoorruimte weer in balans.

Lees ook: Koud, lauw of warm? Dít is de perfecte temperatuur om te douchen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: HLN | Beeld: Pixabay