Wil je een paar kilo’s kwijt? Deze 5 drankjes kunnen je helpen

Drink dit voor het slapengaan om het afvalproces te versnellen

Afvallen: het is en blijft een lastig iets. Ondanks dat je mooi bent zoals je bent, voelt het voor sommigen nou eenmaal prettig om net iets strakker in je vel te zitten. Merk jij dat het afvalproces nog niet echt wil vlotten en vind je het lastig om een aantal kilo’s te verliezen? Dan kunnen deze drankjes voor het slapengaan je mogelijk helpen.

Melk

Een glas melk? Ja, je leest het goed. Men dronk dit vroeger al vaak en dit was niet zonder reden. Een glas melk voor het slapengaan zorgt ervoor dat je goed kunt rusten. Er zit een hoop calcium en tryptofaan in, wat helpt om de stof melatonine aan te maken. Het gevolg: je slaapt goed, waardoor je de volgende dag minder snel hunkert naar ongezond voedsel.

Pure druivensap

Een glaasje druivensap voor het slapengaan kan wonderen doen. Met druivensap bedoelen we uiteraard geen wijn, helaas. Kies voor 100 procent pure druivensap, aangezien uit onderzoek is gebleken dat dit kan helpen om vet te verliezen. Het druivensap zit boordevol antioxidanten die calorieën omzetten naar bruin vet – wat makkelijker te verbranden is dan wit vet.

Kamille thee

Een kopje thee voor het slapengaan is voor velen een vaste routine. Toch kiest men vaak – vooral onbewust – voor een variant met cafeïne. Geen goed idee, aangezien dit je slaap niet bevordert. Kies voor een kamille variant, deze thee bevat geen cafeïne en brengt naast zijn rustgevende eigenschap ook nog andere voordelen met zich mee. Het brengt namelijk je glucoseregulatie in balans, wat je gaat helpen bij het afvallen. Theeleuten, dus!

Eiwitshake

Associeer jij een eiwitshake met enorm gespierde bodybuilders? Dan heb je het mis. Een eiwitshake biedt niet alleen voordelen voor fanatieke sporters, maar kan ook bijdragen aan een slanker lichaam. Vervang ‘m niet voor een maaltijd, maar drink een eiwitshake voor het slapengaan. Je lichaam zal gedurende de nacht bezig zijn met het opnemen van de hoeveelheid eiwitten, waardoor je spijsvertering lekker blijft doorwerken. Let op: eiwitshakes zijn er in veel soorten en maten, om een aantal kilo’s te verliezen kies je voor een variant met veel eiwitten en minder calorieën.

Kefir

Kefir is een yoghurt drankje dat je wellicht weleens in de koeling van de supermarkt hebt gespot. Het drankje is meer dan alleen maar lekker, aangezien het veel voordelen met zich meebrengt. Kefir is gemaakt van gefermenteerde melk en verhoogt daardoor het aantal gezonde bacteriën in de darmen. Hierdoor gaat je spijsvertering beter werken en worden vitamines en mineralen beter opgenomen. Drink een glas voor het slapengaan, aangezien Kefir ook je nachtrust kan verbeteren.

Lees ook: Evenveel calorieën eten, maar toch afvallen? Zo doe je dat

Bron: Woman and Home | Beeld: Unsplash