Levensgevaarlijk: dit is waarom je kind nooit een winterjas in een autozitje moet dragen

 

Je kind zit niet veilig in het kinderzitje met de winterjas aan

Veel ouders laten hun kinderen met winterjas aan in het kinderzitje in de auto zitten. Het is natuurlijk ook veel makkelijker om je kind de jas aan te laten houden, als je dan op je plek van bestemming bent is het enkel een kwestie van de gordels losmaken en je kind eruit te tillen. Begrijpelijk, maar het blijkt heel gevaarlijk te zijn om je kind de winterjas in het kinderzitje te laten dragen. 

Wij doen ‘m de volgende keer toch maar uit.

Gordels
Je vraagt je nu vast af hoe het kan dat het gevaarlijker is voor het kind om in het kinderzitje te zitten met winterjas. Dat ligt aan de gordels. Doordat de winterjas over het algemeen dikker is, zitten de gordels losser. Deze vulling is alleen wel in te drukken. Mocht er een botsing plaats vinden dan komt er door de kracht ook veel kracht op de gordels te staan. De jas drukt in en je kind zit opeens een stuk losser in de gordels. Zo kan het zijn dat je kind uit de gordels geslingerd wordt. Het is dus veel beter om je kind uit de winterjas te helpen en hem dan een dekentje over te geven tegen de kou.

Airbags
Wist jij trouwens dat er kinderzitjes zijn met airbags? Wij hadden geen idee, maar Maxi Cosi lanceerde recent de allereerste kinderautostoel met mini-airbags. Bij een botsing worden de airbags opgeblazen en vangen ze het hoofdje en de nek van je kind op.

Lees ook: Zet jij je kind wel goed in het kinderzitje?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash