Heb jij vaak last van koude handen? Dit kun je ertegen doen!

 

koude handen

Vrouwen hebben sneller last van koude handen dan mannen

Koude handen komen heel vaak voor in deze tijd van het jaar. Soms lijkt het wel of ze nooit meer warm worden en kunnen ze heel stijf worden. Supervervelend, daarom is het belangrijk om te weten hoe je koude handen kunt voorkomen en eigenlijk is het antwoord heel simpel. 

Koude handen worden vaak veroorzaakt door vernauwde bloedvaten.

Doorbloeding 
Kouden handen worden vaak gelinkt aan een traagwerkende schildklier. Alle processen worden dan langzamer uitgevoerd in het lichaam, waardoor de doorbloeding naar de handen en voeten ook slechter wordt. Hierdoor kunnen ze heel koud worden. Daarbij kan het ook komen door de hormoonhuishouding. Tijdens de menstruatie hebben vrouwen vaker last van koude handen dan op een ander moment in de maand.

Warmte
Als je geen last meer wilt hebben van koude handen is het heel belangrijk dat je ze warm houdt. Als je handen koud worden sluiten de spieren zich en wordt de huid wit. Na enige tijd verslappen de spiertjes weer en komt de doorbloeding weer opgang waardoor je handen blauw worden. Als je je handen warm houdt door middel van handschoenen blijven de spiertjes ontspannen en de bloedtoevoer blijft stabiel. Dan zullen je handen ook niet koud worden.

Vrouwen sneller koude handen
Wist jij trouwens dat vrouwen sneller last hebben van koude handen dan mannen? Het lichaam van vrouwen gaat efficiënter om met warmte en het vet is beter verdeeld. Hierdoor stroomt het bloed makkelijker naar de organen en worden de uiteinden, zoals de handen en de voeten, wat kouder.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels