Heb je last van hoofdpijn? Dit drankje helpt je er zó vanaf!

hoofdpijn

Last van hoofdpijn? Drink dit dan eens

We hebben er allemaal wel eens last van: hoofdpijn. Die vervelende pijn kan tal van oorzaken hebben, maar één van de meest voorkomende is toch wel uitdroging. Als je te weinig vocht binnenkrijgt kun je een vervelende doffe pijn ervaren en je voelt je daarnaast vaak moe en slap.

Dan is het zaak om je vochthuishouding op peil te krijgen. Dit drankje zorgt daar direct voor en het is nog lekker ook!

Zenuwkrampen
Hoofdpijn door uitdroging is heel vervelend. Je kan dan natuurlijk snel een paar glazen water achterover slaan, maar nog beter is het nuttigen van een grote kop pepermuntthee. Dat werkt ontzettend goed tegen hoofdpijn omdat het helpt om je zenuwen en spieren te ontspannen. Zenuw- en spierkrampen sturen signalen naar je hersenen en zo ontstaat de hoofdpijn, door pepermuntthee te drinken neemt de hoofdpijn snel af. Daarnaast krijg je meteen een flinke lading vocht binnen; een win-winsituatie dus!

Verstopping
Wist je dat muntthee ook heel goed werkt tegen verstoppingen in je darmen? Munt ondersteunt de natuurlijke doorstroom in je darmen en werkt daarnaast kalmerend. Als je met regelmaat last van verstopping hebt, drink dan vanaf nu geregeld muntthee. Door dit te gaan doen krijgt jouw stoelgang namelijk een flinke stimulans!

Lees ook: Het heerst weer: zo zorg je ervoor dat jij die verkoudheid niet overneemt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

 

 Bron: Elle | Beeld: Pexels