Nooit meer last van een snurkende partner? Deze slaapband belooft het

Lig jij ook altijd wakker van het geronk van je partner?

Niets zo vervelend als wakker worden door het geronk van je snurkende partner. Oké, dat doet hij of zij natuurlijk niet met opzet, maar irritant is het wel. Vaak ga je snurken als je op je rug ligt. Om nou met een tennisbal op je rug te gaan slapen, om te voorkomen dat je op je rug draait, gaat wat ver. Gelukkig komt Philips met een alternatief: een hightech anti-snurkband.

Anti-snurkband

De anti-snurkband werkt als volgt: je draagt de comfortabele band om je borst. Deze band bevat een sensor die continu je slaaphouding in de gaten houdt. Als je op je rug draait, gaat de band zacht trillen. Hierdoor zul je zien dat je je slaaphouding weer verandert, zónder dat je er wakker van wordt. En voordat je begint te snurken. Ideaal!

Persoonlijk slaappatroon

De slimme anti-snurkband bevat een zelflerend algoritme dat zich volledig afstemt op jouw slaappatroon. Zo meet het onder andere hoe snel jij reageert. Blijf jij bijvoorbeeld toch langer op je rug liggen, ondanks de lichte trilling? Dan zal de trilling steeds intenser worden, totdat je wél omdraait. Om gewenning te voorkomen, verandert het trillingspatroon om de vijf dagen. Daarnaast kan je elke ochtend op het display zien hoe vaak je die nacht op je zij ging liggen door de trillingen, hoelang je sliep en hoeveel tijd je uiteindelijk tóch op je rug lag.

Prijskaartje

Een snurkvrije nacht is natuurlijk niet gratis. Er hangt dan ook een behoorlijk prijskaartje aan de anti-snurkband. Op de webshop van Philips is ‘ie te koop voor 199,99 euro. Maar zeg nou zelf: een goede nachtrust is toch onbetaalbaar? Liever wat goedkopere opties uitproberen tegen snurken? Lees dan hier wat je kunt proberen.

Lees ook: Een KNO-arts tipt: zo ga je om met een snurkende partner

Bron: HLN | Beeld: Pexels