Last van een vervelend trillend spiertje in je lichaam? Zo kom je er simpel van af!

Het is om gek van te worden!

Waar het opeens vandaan komt daar zijn verschillende theorieën over, maar dat het vervelend is en bijna je dag kan verpesten, daar is iedereen het wel over eens. Soms is het er opeens als je wakker wordt, of als je je ingespannen hebt of heel moe bent na een dag hard werken. Het komt vaak net zo spontaan als dat het weer weggaat, alhoewel dat soms best lang kan duren…

Er zijn ‘patiënten’ bekend die meerdere weken achter elkaar een kloppend of trillend spiertje hebben. Dan vervolgens verdwijnt het net zo snel als dat het gekomen is en komt het een paar weken later weer terug. Gelukkig zijn dit wel uitzonderingsgevallen, want bij de meeste mensen houdt een kloppend spiertje maar maximaal 18 uur aan.
De top 3 van de plekken die het meest gevoelig zijn voor spasmes (samentrekkingen), ook wel fasciculatie genoemd, zijn het ooglid, de slaap en de bovenarm. De meeste onderzoekers zijn het er over eens dat het ontstaan van kloppende spiertjes te maken heeft met vermoeidheid, stress en/of met ongezond eten of een dieet. Klinkt aannemelijk: als je spieren overbelast zijn of oververmoeid, dan krijg je samentrekkingen en worden ze oncontroleerbaar. Dat heb je ook vaak als je erg diep bent gegaan in de sportschool of tijdens het hardlopen.

Dat was een beetje achtergrond, we hebben een drietal manieren gevonden waardoor jij zo van je kloppend spiertje af bent, waar deze ook zit! Lees verder op de volgende pagina.


Pagina 1/2