Let op: deze signalen duiden erop dat je hond de griep heeft

Ja, ook jouw hond kan de griep krijgen!

We hebben er in de winter allemaal wel eens last van: de griep. Heel vervelend maar je ontkomt er bijna niet aan als er weer eens een griepgolf door het land gaat. Maar wat slechts weinig mensen weten is dat ook je trouwe viervoeter een griepje onder de leden kan hebben. Je hond kan helaas niet tegen je zeggen dat-ie ziek is, daarom is het belangrijk om goed op te letten.

Deze tekenen duiden erop dat je hond de griep heeft!

Rode oogjes
Rode ogen kunnen duiden op koorts. Want ja, ook je hond kan koorts hebben. De gemiddelde lichaamstemperatuur bij mensen is ongeveer 36 tot 37 graden. Vanaf 38 graden heb je koorts. De normale lichaamstemperatuur van een hond ligt tussen de 38 en 39 °C. Als je hond koorts heeft dan krijgt ‘ie rode oogjes, wat overigens ook kan duiden op een andere ziekte, maar in combinatie met onderstaande symptomen kan het gevaarlijk zijn.

Lusteloos en geen honger
Staat Fikkie niet meer te springen van enthousiasme als jij binnenkomt en is hij wat slapjes en lethargisch? Laat ‘ie z’n eten staan en is hij niet vooruit te branden? Breng dan eens een bezoekje aan de dierenarts, want een hond die eten vermijdt is niet normaal.

Warme oren en neus
Honden voelen natuurlijk helemaal warm aan als ze koorts hebben, maar zoals je bij een koortsig mens een hand op het voorhoofd legt kan je bij een hond de oren voelen. Als het neusje ook nog droog en warm is dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

Hoesten en overgeven
Een hond horen hoesten is al geen fijn geluid. Het kan zijn dat er iets vastzit in zijn keel, maar is dit niet het geval en houdt het hoesten aan? Geen goed teken, zeker niet als het in combinatie met overgeven gaat. Geeft je hond zonder duidelijke reden over, dan moet je dat zeker in de gaten houden.

Lees ook: Het heerst weer: zo zorg je ervoor dat jij die verkoudheid niet overneemt

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie, Pixabay