Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je twee dagen bent gestopt met roken

rokenStoppen met roken heeft zelfs na twintig minuten al voordelen

Stoppen met roken is iets wat voor de meeste rokers niet zomaar gedaan is. Vaak gaan er weken of zelfs maanden overheen voordat het verlangen naar die sigaret wat minder is geworden. Toch heeft stoppen met roken ook al na een paar dagen zo z’n voordelen.

Het is fantastisch hoe snel je lichaam zich kan herstellen.

Na twintig minuten

Jep, zelfs twintig minuten nadat je je laatste sigaret hebt gerookt, merk je al een voordeel. Je hartslag gaat vanaf dit punt wat omlaag en ook de hoge bloeddruk zakt wat. Dit betekent dat de kans op een hartaanval door roken vanaf dit punt al wat meer afneemt.

Na acht uur

Al acht uur geen sigaret aangeraakt? Dan wordt ademen en sporten makkelijker. Door te roken hoopt koolmonoxide zich op in de bloedbaan, maar dit effect neemt al af als je acht uur niet hebt gerookt.

Na een dag

Het koolmonoxidegehalte is weer normaal wanneer je 24 uur lang niet hebt gerookt. Dit houdt in dat je hart geen stress meer ervaart van het extra werk dat vereist was om zuurstof door het lichaam te pompen.

Na twee dagen

Chemicaliën in sigaretten zorgen ervoor dat de zenuweindes in het lichaam beschadigd raken. Stop je met roken? Dan beginnen deze uiteindes te genezen. Zintuigen verscherpen waardoor voedsel lekkerder kan ruiken en smaken.

Lees ook: Stoppen met roken gaat een stuk makkelijker met dit trucje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels