De manier waarop je lichaam reageert op een muggenbeet onthult veel over je gezondheid

muggenbult

Zo’n vervelend bultje kan veel vertellen over je gezondheid

Je laat het raam even open en voor je het weet zoemen een paar irritante muggen in je slaapkamer. Het vervelende gezoem kan je soms uit je slaap houden, maar zo’n muggenbult oplopen is ook geen pretje. Dat jeukt natuurlijk gigantisch. Wist je overigens dat een muggenbult je ook wat kan vertellen over je gezondheid?

Er zijn vijf manieren waarop je lichaam kan reageren op een muggenbeet.

Allergisch

Hieronder vind je enkele manieren om erachter te komen of je allergisch bent op een muggenbult en je leest over de vijf manieren waarop je lichaam kan reageren op een muggenbult.

1. Geen reactie

Sommige mensen hebben ontzettend geluk en ervaren helemaal geen reactie op een muggenbeet. Dat is hartstikke goed, want dat betekent dat je niet allergisch (of gevoelig) bent voor het speeksel van de mug.

2. Bultje

Veel mensen zullen een bultje op hun lichaam krijgen als ze zijn gebeten door een mug. Het jeukt vaak en al snel verandert het bultje in een rood plekje. In een paar dagen zal je lichaam herstellen van de beet.

3. Blaren

Ben je gebeten door een mug en loop je hierdoor blaren op? Dan ben je heb je te maken met een allergische reactie op de muggenbult. De blaren vullen zich vaak met vocht, maar druk het vocht hier niet uit, maar laat de beet zoveel mogelijk met rust. Hou in de gaten of je geen last krijgt van andere allergische reacties zoals opgezwollen lymfe of hoofdpijn. Behandel de blaar met producten zoals Difenhydramine.

Reageert je lichaam anders op een muggenbeet? Bekijk dan de andere twee symptomen op de volgende pagina!

Pagina 1/2